EuroParcs Charity Foundation

Opening tweede KanjerKasteel: the perfect day

chf

Opening tweede KanjerKasteel: the perfect day

NUNSPEET- Het was zo’n dag waar iedereen, klein en groter, met een warm gevoel op terugkijkt. Prachtig weer, spelen met leeftijdsgenoten en vader en moeder in een ontspannen sfeer en dan nog een speciale gebeurtenis als  omlijsting van the perfect day. Want de opening van het tweede KanjerKasteel van de EuroParcs Charity Foundation (ECF) afgelopen zaterdag op Resort Veluwemeer in Nunspeet bracht bij allen aanwezig een lach op het gezicht. Het bewijst dat in een maatschappij die steeds meer competitief wordt er nog altijd voldoende ruimte en aandacht is voor de kwetsbare medemens. Het KanjerKasteel is namelijk bedoeld om gezinnen met een kind met kanker kosteloos onder te brengen voor een vakantie, zodat ze voor even de grote zorgen vergeten.

Dat woord, vergeten of beter gezegd niet mogen vergeten, is essentieel, zoals Dick van Hemmen, oud-burgemeester van Nunspeet, ook verwoordde. ,,EuroParcs, de drijvende kracht achter de ECF, heeft in de regio een voortrekkersrol als het gaat om vernieuwing van de toeristische sector. Dit KanjerKasteel vestigt de aandacht op het feit dat er meer is dan de gezonde toerist. Nu zijn er in de gemeente Nunspeet organisaties, zoals de Zonnebloem, actief die met allerlei initiatieven kwetsbare mensen ondersteunen. Maar wat EuroParcs en de ECF doen, een vakantiewoning niet alleen permanent beschikbaar stellen voor deze doelgroep maar haar ook specifiek daartoe inrichten, is uniek in Nunspeet. Dat verdient een pluim.” 

Voor de duidelijkheid: het was niet alleen EuroParcs die de bouw van het tweede KanjerKasteel heeft mogelijk gemaakt. ,,Net als bij de bouw van het eerste KanjerKasteel, dat is verrezen op Resort Limburg in Susteren, hebben tal van zakelijke en particuliere relaties van EuroParcs een donatie gedaan”, vertelt Sylvana Vos, de drijvende kracht namens de ECF achter deze mooie dag. Hun namen prijken prominent op een groot bord naast het KanjerKasteel dat louter bewondering oogst. De inrichting is luxueus en vrolijk tegelijkertijd en met name de badkamer is met allemaal handgrepen en andere noodzakelijke toevoegingen geschikt gemaakt voor de gezinnen die erin gaan verblijven.

Meer KanjerKastelen
Wouter Vos, directielid van EuroParcs, maakt op deze zaterdag tijdens de openingsspeech bovendien kenbaar dat het niet bij twee KanjerKastelen blijft. ,,Wij willen en gaan er meer bouwen op onze resorts”, laat hij optekenen. Ook maakt hij publiekelijk dat er op 8 september weer een Charity Day wordt gehouden. Dat is een dag waarbij gezinnen met een kind met kanker helemaal ontzorgd en verwend worden. Zij krijgen op deze zaterdag al een voorproefje van de Charity Day, want na de opening van het KanjerKasteel verschijnt op de wangen van de kinderen een blos van geluk door de animatie van Maître Pierre, het luchtkussen, de schildercursus en wat al niet meer. Onderwijl genieten ze van een suikerspin en pannenkoeken terwijl vader en moeder vanaf het terras van de horeca toekijken en genieten van een barbecue. The perfect day kortom in een notendop beschreven.