EuroParcs Charity Foundation

Indrukwekkend Benefietevent toont kracht van de ECF

Indrukwekkend benefietevent toont kracht van de EuroParcs Charity Foundation
 

 
chf
 

Wat vijf jaar geleden begon als een kleinschalige stichting met het oog om gezinnen met een kind met kanker te ontzorgen is uitgegroeid tot een daadkrachtige organisatie die inmiddels twee zogeheten KanjerKastelen in bezit heeft. Op zaterdag 8 september 2018 werd door de EuroParcs Charity Foundation (ECF) op Resort De Wije Werelt in Otterlo een belangrijke nieuwe stap gezet. De gelden om een derde vakantiewoning te bouwen, die helemaal toegespitst is op de eisen en wensen van ernstig zieke kinderen, stroomden namelijk binnen tijdens het Benefiet Event Charity Foundation.

Een trotse Josefina Vos, één van de oprichtsters en ambassadrices van de aan recreatiespecialist EuroParcs verbonden stichting, sprak na afloop de blije woorden ‘dat de realisatie van een derde KanjerKasteel een stuk dichterbij is gekomen’. Het tekent het optimisme van de tot wasdom gekozen stichting die in het begin er aan moest trekken om sponsorgelden binnen te halen, maar inmiddels vol vertrouwen de ambitie heeft uitgesproken om op elk resort van EuroParcs een KanjerKasteel te realiseren.

Nog meer beleving
De ECF heeft inmiddels enkele gala’s met succes georganiseerd, maar de iets andere opzet van de meest recente op Resort De Wije Werelt bleek nóg meer aan te slaan. Het sprookjesachtige decor gaf de gasten direct een beeld wat de ECF wil betekenen voor de getroffen kinderen: een kosteloze vakantie waarin de woorden ontzorgen en genieten in hoofdletters geschreven worden. Maar liefst 125 gasten, een record voor een ECF-event waarmee restaurant De Houtzagerij op het resort ook geheel uitverkocht was, zagen in de middaguren eerst onder meer een indrukwekkende film. Die raakte alle aanwezigen tot in de ziel en versterkte het besef waarom een organisatie als de ECF zo belangrijk is.  Vervolgens was er een vijfgangendiner met diverse liveartiesten en acts. Blikvanger tijdens deze shows was onder meer de bekende zanger Tino Martin.

Na het diner volgde de loterij waarvan de opbrengst naar de ECF ging. Er werden mooie prijzen verloot, zoals een gratis vakantie naar Bonaire, het bijwonen van een wedstrijd van FC Utrecht in de skybox, een beeld van beeldend kunstenaar Chris Tap en een startbewijs voor Streetgasm dat geldt als de meest exclusieve rally van Europa. De mooie dag werd afgesloten met muziek van diverse deejays, waaronder Dave Roelvink, waardoor ook op de dansvloer er volop beleving ontstond.

 

Bekijk de fotorapportage van het Charity Event 2018!