EuroParcs Charity Foundation

Kanjerkasteel

De EuroParcs Charity Foundation heeft reeds een nieuw kanjerkasteel op Resort Limburg in Susteren gerealiseerd. Lees hier meer informatie!

 
chf
 

,,Deze tienpersoons woning is bedoeld voor hen, het hele jaar door”, verklaart ambassadrice Josefina Vos. ,,De stichting VOKK (Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker) regelt samen met Marga Hermsen van de ECF wanneer welk gezin hier gratis mag verblijven. 

Dat wil zeggen kosteloos, zoals de vakanties die de ECF in de afgelopen jaren aanbood aan getroffen gezinnen dat ook waren. ,,Alleen kunnen we nu meer bieden, want het KanjerKasteel is helemaal aangepast aan de doelgroep.” 

Dat valt te zeggen: de begane grond kent één slaapkamer met en suite een badkamer met niet alleen extra handgrepen, maar waarbij je ook zittend op een aangepaste stoel kunt douchen. In het separate toilet zijn verder ook extra handgrepen geplaatst. Verder kent de woonkamer, met aangrenzend de halfopen keuken, diverse speelhoeken. Op de bovenverdieping bevinden zich nog eens vier slaapkamers en een babykamer. Daarnaast is deze etage verrijkt met een grote badkamer met douche en ligbad. De woning biedt dan ook ruimte aan liefst tien personen. Daarnaast heeft de woning een grote tuin met schommel, een trampoline (omheind met zacht en tegelijkertijd sterk materiaal zodat de kinderen zich niet kunnen bezeren dan wel vallen) en een klim- en klautertoestel met glijbaan.  En dan zijn er nog de looks: het Kanjerkasteel is niet uit hout of kunststof, maar uit steen opgetrokken en heeft dan ook meer weg van een woonhuis dan van een recreatiewoning.

Josefina tovert een mooie lach tevoorschijn als ze naar de woning kijkt. ,,Ja, ik en de andere ambassadrices zijn tevreden, maar dat mag ook wel. Het idee van een KanjerKasteel is in 2013 gelanceerd en nu is het idee dan realiteit geworden. Met dank aan de mensen die zo gul hebben gegeven tijdens het Benefietgala in 2014. Met dank aan bedrijven als keukenspecialist Bribus, hoveniersbedrijf Eco Verde, Glamour4Style, de personal trainers van Rocky Fit en vooral EuroParcs dat een riant bedrag heeft vrijgemaakt om deze droom werkelijkheid te laten worden.”

De vraag is nu: wat is het volgende doel van de ECF? ,,Wij gaan hier nog even van genieten”, antwoordt Josefina. ,,Na de zomer maken we onze nieuwe plannen bekend.