EuroParcs Charity Foundation

ECF trotse sponsor van Beweegtuin voor kinderen CWZ in Nijmegen

chf
 

EuroParcs Charity Foundation (ECF) is trotse sponsor van de Beweegtuin voor zieke kinderen op de kinderafdeling van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen.

‘Elk jaar worden er ongeveer 2.100 kinderen opgenomen op de kinderafdeling van het CWZ en zijn er 800 dag-opnames. Al deze kinderen hebben een plek nodig waar ze kind kunnen zijn in plaats van patiënt.’ Aldus Stichting Mijn Liefste Wens (St.MLW).

De Stichting Mijn Liefste Wens is samen met Stichting Vrienden van het CWZ de afgelopen jaren druk bezig geweest met het realiseren van de Beweegtuin in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. De Beweegtuin daagt zieke kinderen uit om binnen hun eigen grenzen te blijven ontdekken, te bewegen en te ontwikkelen. ‘Juist voor zieke kinderen is dat goed’ zegt kinderarts Esmeralda Spanjaards.

De Beweegtuin is voorzien van een heuvelachtig groen landschap met terras, speeltoestellen en looproutes (geschikt voor rolstoelers). Een veilige plek voor de allerkleinsten en wat meer uitdagende taferelen voor oudere kinderen. Bekijk de fotoblog van de bouw van de beweegtuin.

Dit prachtige project is mogelijk gemaakt door St.MLW, Vrienden van het CWZ, De Enk, Groen&Golf, ittdesk, Rabobank, Speelmaatje, SV Heuman, Canisius College, Dispuut Selene, Gymnasium, FortaRock, proWIN, Hubbers, CWZ en door EuroParcs Charity Foundation.

chf
 
chf

Meer informatie over de Beweegtuin voor kinderen van CWZ.