EuroParcs Charity Foundation

ECF verbindt zich voor twee jaar als ‘knuffelsponsor’ aan de VOKK

chf
 

UTRECHT- De EuroParcs Charity Foundation (ECF) heeft zich voor twee jaar als geldschieter garant gesteld voor wat betreft de knuffels die de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) weggeeft aan de kinderen die de diagnose kanker hebben gehad. Deze zogeheten ‘warme beren’ geven letterlijk een warm gevoel door de speciale pitten die in de buik van de knuffels zitten. Wanneer deze in de magnetron verwarmd worden, geeft dat niet alleen net als bij een kruik een blijvend warm gevoel op de kinderbuik, maar er komt ook een lekkere lavendelgeur vrij. Met de geste worden naar verwachting de komende twee jaar 1200 tot 1400 kinderen een hart onder de riem gestoken. Logisch dat ondanks de altijd zorgelijke omstandigheden waarin de knuffels worden weggegeven er vandaag (donderdag 31 januari) in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht louter vrolijke gezichten te zien waren.

Marga Hermsen, Sylvana, Josefina en Mienie Vos, ambassadrices van de ECF overhandigden de cheque waarmee de eerder gemaakte afspraken symbolisch werden bevestigd. ,,Het is bijzonder dat de ECF en in het verlengde hiervan EuroParcs zo’n gulle geste doen”, aldus Marinka Draaijer, fondsenwerver bij de VOKK. ,,Bedrijven zijn vaak wel bereid tot eenmalige donaties, maar veel minder geneigd tot structurele uitgaven.” Josefina Vos, tevens de partner van Wim Vos jr., CEO bij EuroParcs, voegt hieraan toe dat bedrijven vaak wel in zijn voor een langere periode van samenwerking met organisaties als de VOKK als het geld naar onderzoek gaat. ,,Maar wij vinden dat de nazorg voor zieke mensen net zoveel aandacht en dus geld verdient.”

Nog hechtere samenwerking
De donatie aan de VOKK maakt de samenwerking tussen de ECF en VOKK, die begonnen is in 2013, nog hechter. ,,In de afgelopen jaren konden wij dankzij de ECF al vele honderden kinderen, hun zusjes en/of broertjes en hun ouders blij maken met een gratis vakantie op één van de resorts van EuroParcs”, verklaart Mieke Spaink, coördinatrice persoonlijke contacten van de VOKK. ,,Nu begint de samenwerking al bij wijze van spreken bij de voordeur.”

Want de VOKK heeft een eigen kantoor bij de ingang van het gloednieuwe Utrechtse ziekenhuis waarin bij de totstandkoming directeur Marianne Naafs een doorslaggevende rol heeft gespeeld volgens Draaijer. ,,Zonder Marianne, die tevens in het corporatiebestuur van het ziekenhuis zit, was dit ziekenhuis er niet gekomen. Dit was al vijftien jaar lang haar droom.” Waarmee de passie van de VOKK-vrijwilligers andermaal wordt bekrachtigd. ,,Wij zijn allemaal ervaringsdeskundigen, hebben allemaal te maken gehad met kanker in het gezin”, aldus Spaink.

Voor de ECF is de verdere versterking van de samenwerking niet meer dan een logische stap. ,,In dit kantoor werden al met gezinnen een gratis vakantie bij EuroParcs besproken”, vertelt Vos. ,,Nu krijgen ze er namens de ECF en de VOKK nog een cadeau bij om de vakantie te beginnen. En meer dan dat, want een geliefde knuffel is er voor het leven.”

Een dierentuin aan knuffels
Overigens zijn dat niet alleen beren. Zo is dat ruim tien jaar geleden wel begonnen toen initiatiefnemer Tomas Bonewald met zijn moeder en zusje de actie begon, maar inmiddels hebben de kinderen de keuze uit een heuse ‘dierentuin’: uilen, koeien, giraffes en zelfs een lama. Het wachten is slechts op een vos, handelsmerk van de familie Vos, eigenaar van zowel de ECF als EuroParcs. ,,Die krijgt uiteraard dan een passende plek op ons hoofdkantoor”, besluiten de ambassadrices met een lach.