Nieuws

SUSTEREN- De EuroParcs Charity Foundation, de aan EuroParcs gelieerde stichting die gezinnen met kinderen met kanker ondersteunt, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Afgelopen zondag werd op Landgoed Hommelheide het eerste KanjerKasteel geopend. Dit is een vakantiewoning van en voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door kanker. Burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren deed voor een groot publiek, waaronder veel gezinnen die te maken hebben of hebben gehad met kanker, de opening van Het KanjerKasteel. 
 

,,Wij boden aan de getroffen gezinnen al gratis vakanties op een vakantiepark naar keuze van EuroParcs aan, maar nu hebben we ook echt een vakantiewoning  die helemaal voor zieke kinderen is ingericht”, vertelde ambassadrice Josefina Vos ,,Met andere woorden: We hebben nu een plek waar deze kinderen en hun broertjes, zusjes en ouders even de zorgen van alledag kunnen vergeten.” 
 

De woning biedt plaats aan tien personen en is dankzij extra handgrepen, speelhoeken en andere kindvriendelijke maatregelen geschikt gemaakt voor de gezinnen die er logeren. Verder valt de tuin op: die is aangekleed met een schommel, een klim- en klautertoestel en een trampoline.