Nieuws

De EuroParcs Charity Day was weer een enorme succes. Lees hier ons artikel over hoe gezinnen de EuroParcs Charity Day ervaren hebben.

drankjes

Even verderop vrolijkt clown Desalles de sfeer op, wordt op het terras van het gloednieuwe hoofdgebouw andere kinderen geschminkt en zijn een tafeltje verder serieuze kleine mensjes bezig zijn kleurplaten te verfraaien. Allen springen op als het treintje van het resort arriveert. ,,Naar de kermis!”, wordt er in koor geroepen en na een korte blik richting de ouders en een bevestigende blik van papa en mama stappen ze in. Zie daar de kracht van de EuroParcs Charity Day in een notendop. ,,Deze dag is van en voor gezinnen met een kind dat kanker heeft”, vertelt Josefina Vos namens de EuroParcs Charity Foundation die, samen met de ambassadrices, dit ontspannen dagje uit organiseert.

desalles

En dat wordt gewaardeerd door de aanwezige volwassenen. ‘Onze belangrijkste partner heeft weer vakmanschap afgeleverd’. Veelzeggende woorden van Albert van ’t Blik van de Stichting Gaandeweg. Deze stichting, die voor de EuroParcs Charity Foundation (ECF) gezinnen met een kind met kanker benadert voor een kosteloze vakantie op één van de resorts van EuroParcs, heeft meerdere stichtingen als partner. ,,Maar de ECF en in het verlengde daarvan EuroParcs staat in onze partnerships op één. Deze dag geeft weer aan waarom. Wat een blije gezinnen, wat een prachtig resort, wat een prachtige vakantiehuizen en wat een prachtig uitzicht.” 

ijsje

Gratis vakanties

Het waren woorden die door andere bezoekers alleen maar werden beaamd. ,,Wij hebben van de ECF al twee gratis vakanties aangeboden gekregen”, vertellen Dèsirè en Marco Krimp uit Zutphen. ,,Eerder al één op EuroParcs Resort Limburg en op dit moment zijn we een weekje weg op EuroParcs Resort De Biesbosch in Dordrecht. En dan profiteren we ook nog van deze dag. Je kunt voorstellen hoe dankbaar we zijn. Onze zevenjarige zoon Shane heeft leukemie. Dat trekt een zware wissel op niet alleen ons, maar ook op zijn vijfjarig broertje Jayce en zijn achtjarige broer Keano. Dan een weekje weg kunnen zijn is al fantastisch en dan ook nog eens de ECD mee mogen maken is helemaal geweldig!”

hengelen

Kermis

,,Ja, papa, want de kermis is heel leuk”, vertelt Shane. ,,We zijn in de zweefmolen geweest. Zaten we in stoeltjes in een bak die versierd is als een zwaan.” Dan spot hij ijsjes die de achtjarige Marlisa Albuquerque de Brito heeft meegenomen van het dorpsplein waar de hele middag verse hamburgers, kipgerechten, pannenkoeken en wat niet meer worden bereid en tevens live wordt gezongen. ,,Hé, ik wil ook een ijsje.” Terwijl Marlisa hem de weg wijst, vertelt ze aan haar pleegmoeder en tevens bekende kinderboekenschrijfster Hijltje Vink hoe leuk de ECD op EuroParcs Resort Poort van Amsterdam is. Hijltje lachend: ,,Ja, dat wist ik al lieverd. Ik was ook op het Benefietdiner van de ECF. Wist je dat ze zelfs een KanjerKasteel voor gezinnen met zieke kinderen gaan bouwen?” 

Ze spreekt de woorden uit terwijl Marlisa al uit het oog verdwijnt, maar dat maakt niet uit. ,,Ik voed zeven kinderen op. Weet je dan hoe heerlijk het is er een dagje tussenuit te kunnen?” Laat dat nu net de insteek van de ECD zijn. Josefina Vos op veelbetekenende toon: ,,Volgend jaar komt er dan ook weer een ECD, zeker weten!”