Nieuws

Schrijfster Hijltje Vink heeft in samenwerking met de ECF een kinderboekje geschreven. Lees in dit artikel waarom ze dit heeft gedaan.

Omdat ik als pleegmoeder van een groot pleeggezin vakanties altijd erg ingewikkeld vindt en omdat één van onze kinderen overleden is aan kanker, ging ik op dit een fantastische aanbod in. Even met alle kinderen er tussenuit, niks te regelen, alleen genieten, het leek me heerlijk.

Vooraf  aan de vakantie was er een gezellige kennismaking met twee ambassadeurs van EuroParcs Charity Foundation. Er werd informatie over en weer uitgewisseld. Zo kwamen de ambassadeurs er al snel achter dat ik schrijfster ben van kinderboeken over kinderen die moeilijke situaties zitten. En net voordat onze vakantie begon, vroegen zij mij of ik voor hun organisatie een boekje wilde schrijven over de vakanties die zij aanbieden.  Dit om op een ludieke manier andere zieke kinderen te informeren  over deze vakanties.  

Het was een gemakkelijke manier om een boek te schrijven. Heerlijk op vakantie zijn, tot rust komen. Met elkaar dingen verwerken en ondertussen extra goed opletten hoe enorm de kinderen genoten en hun vragen/opmerkingen registeren en gelijk opschrijven. Het was een feest om hun enthousiasme  te delen, alles los te laten en kind met de kinderen te zijn. Het was een vakantie met een dimensie meer. En het schrijven van dit boekje  riep alleen maar weer mooie herinneringen op 

Toen de tekst af was mocht ik (in overleg) een illustrator zoeken. Ik vond een super creatieve dame, Agnes Loonstra genaamd. Zij heeft er een vrolijk boek van gemaakt. Tekening voor tekening verscheen. Vaak was de tekening gelijk goed. Soms overlegden we en werd er iets aan veranderd. Ondertussen hielden wij nauw contact met met de EuroParcs Charity Foundation. Het was een uitermate plezierige samenwerking.

En toen…na een kleine drie maanden was daar het boek. 

Wat was het leuk dit boekje echt in handen te houden. Voor te lezen aan de kinderen en opnieuw te genieten van hun reacties. De verbazing en het plezier dat had hadden toen ze in de gaten hadden, dat kleine beer dezelfde dingen beleefden als zij beleefd hadden. 

Ik ben blij dat ik dit boekje mocht schrijven.

Ik hoop dat veel kinderen dit boek zullen ontvangen en met hun gezin op vakantie durven gaan in een prachtig kanjerkasteel van een prachtig park. En dat ze zo genieten dat ze die week vergeten dat er een zieke bestaat die kanker heet.  

 

Hijltje Vink

Stolwijk, 11 januari 2016                    

Het kinderboekje ‘kleine beer gaat op vakantie naar hommelheide’ is voor €7,50 (incl. verzendkosten) te koop. Het boekje is te bestellen via: info@europarcscharityfoundation.nl