Nieuws

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren is lovend over de EuroParcs Charity Foundation en over EuroParcs. Lees hier het gehele artikel!

Een verhaal over Kleine Beer die Beukemie kreeg, maar mede door een vakantie op Landgoed Hommelheide bleef strijden tegen zijn ziekte. ,,We kunnen allemaal beren op de weg zien, maar ook met zijn allen stappen vooruit zetten”, sprak burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren op de jaarlijkse EuroParcs Charity Day op het vakantiepark in zijn gemeente. ,,Dit is zo’n dag. Deze aangepaste vakantiewoning voor gezinnen met kinderen met kanker is een reuzenstap voor Kleine Beer en zijn lotgenoten. Heerlijk even weg van de zorgen van het ziekenhuis en de chemotherapie…Even genieten in een vakantiewoning die helemaal voor en van de getroffen gezinnen is.”
 

Dat het initiatief afkomt van een stichting, de EuroParcs Charity Foundation (ECF), die gelieerd is aan een bedrijf, EuroParcs, verrast de burgervader niet. ,,Zeker bij familiebedrijven zie je dat een deel van de winst op de een of andere manier terugvloeit naar de armen dan wel kwetsbaren van de samenleving. Dat is anders bij veel beursgenoteerde bedrijven.”
 

Toch is hij onder de indruk van de omvang van de gift en dat gevoel spreekt hij tijdens de opening ook uit. ,,Veel familiebedrijven sponsoren maatschappelijke activiteiten, maar je ziet veel minder dat bedrijven onroerend goed ter beschikking stellen en daarop vastgoed bouwen voor een goed doel. Aan de andere kant: EuroParcs heeft in de afgelopen jaren bewezen een toonaangevend park te zijn. Landgoed Hommelheide is uitgegroeid tot een prachtpark wat goed is voor de uitstraling van de hele gemeente. Vandaar dat wij als gemeentebestuur ook positief staan tegenover de uitbreidingsplannen van het bedrijf. Misschien moet het hier en daar wat aangepast worden, maar in principe hebben we onze ambtenaren opdracht gegeven hoe we aan deze wens van EuroParcs invulling moeten geven.”