Nieuws

Het Benefietdiner van de EuroParcs Charity Foundation (ECF) gisteravond (zaterdag 14 mei) in het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky heeft 69.580 euro opgebracht. Dat is twee keer zoveel dan op het Benefietgala anderhalf jaar geleden in Susteren. Presentatrice Nana Piguillet-Appiah, bekend van onder meer het televisieprogramma HouseVision op RTL4,  kon dan ook in de Wintertuin van het bekende Amsterdamse hotel trots bekendmaken dat het doel van het Benefietdiner bereikt was: er komt een tweede KanjerKasteel en wel op EuroParcs Resort Veluwemeer bij Nunspeet.


,,Het is in één woord fantastisch!”, sprak ECF-ambassadrice Josefina Vos. ,,Op zo’n bedrag hadden we niet durven hopen.” Angela Poort, voorzitter van de VOKK (Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker) sprak vergelijkbare woorden. ,,Het was vanavond een select gezelschap en dat er dan zo’n bedrag uitrolt…Ik kon het niet geloven toen ik van Nana de cheque in handen kreeg en zag wat er achter het euroteken stond. Ik maak in mijn functie meer Benefietavonden mee, maar eerlijk gezegd heb ik dit nog nooit mogen ervaren. En het is zo hard nodig…Als je de blijdschap van de zieke kinderen ziet als ze met hun ouders, broertjes en zusjes in het KanjerKasteel op EuroParcs Resort Limburg in Susteren verblijven…Daar zijn geen woorden voor.  Trouwens, bij de andere gezinsleden is de blijdschap minstens zo groot, want gezinnen met een kind met kanker komen vaak niet aan vakantie toe. Enerzijds vanwege de zorg voor het zieke kind en anderzijds vanwege de financiële gevolgen ervan: Vaak moet één van de ouders stoppen met werken. Vakantiewoningen als het KanjerKasteel, die  specifiek op kinderen met kanker zijn toegespitst en ingericht, zijn dan ook hard nodig. Ik ben dan ook heel blij dat er een tweede KanjerKasteel gaat komen.”


Grote impact

De film die tijdens het ECF Benefietdiner werd getoond en waarin ouders spraken over de gevolgen in het gezin nadat er kanker bij hun kind was vastgesteld, had een grote impact op alle aanwezigen. ,,Ik heb kinderen en twee kleinkinderen en je wilt gewoon niet dat hen zoiets overkomt”, liet Chris de Schaepsmeester uit Nijmegen optekenen. ,,Ik werk zelf bij een uitvaartvereniging”, verklaarde Alderine Smits uit Kaatsheuvel. ,,Je hebt verdriet en verdriet, maar een groter verdriet als een kind sterft is er niet.” Remco en Nelanda Brendel uit Twello  alsmede Eric Vos en Paul van Boekel benadrukten het krachtige imago van de ECF: ,,Bij veel goede doelen heb je toch al snel de indruk dat er veel aan de strijkstok blijft hangen. Dat is hier niet het geval. Je ziet je ten eerste je donatie plat gezegd terug in stenen en ten tweede weet je dat er een organisatie achter de ECF staat, EuroParcs, die betrouwbaar is. We doen daar tenslotte al zaken mee.”